GENERAL QUESTIONS AND ANSWERS.(NURSING)

1.The doctor uses palpation as a physical assessment technique that uses what sense?.

A.Touch.

B.Intuition and seeing.

C.Vision and smell.

D.Hearing aid.

Correct answer A.

Rationale: Palpation is the process of which the health care professionals uses their hands or fingers to locate injury, pain or disease. B,C,D are all wrong.

2.When the nurse is assessing the cranial nerves, she asks the patient to raise her eyebrows, smile and show her teeth. These action will provide information of which cranial nerves?.

A.Facial.

B.Vagus nerve.

C.Optic nerve.

D.Olfactory nerve.

Correct answer A.

Rationale: When the patient is asked to perform those functions the motor function of the facial nerve which is cranial nerve V11 is been assessed. B,C,and D are wrong.

3.When the Registered nurse is percussing the thorax and lungs, a dull sound is heard.This is an indication of what?.

A.Solid mass or fluid.

B.The rib cage.

C.An air-filled structure .

D.Emphysematous tissues.

Correct answer A.

Rationale: A dull sound is heard when percussion over fluid or a solid mass.

B,C,and D are incorrect.

4.During assessment of tympanic membrane of an adult using the otoscope, the ear canal will straightened by gently pulling the pinna.

A.In your direction.

B.Away from you.

C.Forward and downward.

D.Up and back.

Correct answer D.

Rationale:It is straightened by pulling the pinna up and back.For children under the age of 3,you straightened it by gently pulling the pinna down and back.

A,B,C are all incorrect.

5.A 1 7years old girl is worried her acne, so she discusses it with her nurse.What will be the appropriate recommendation of the nurse to her patient?.

A.Squeeze them as they appear on your face.

B.Use powder to cover the blackheads,and lots of makeup.

C.Wash your skin frequently with soap and water.

D.Apply emollients on the area.

Correct answer C.

Rationale:Washing the face frequently using soap and water will help to remove oil and debris. But the use of emollients and makeup will easily clog the skin.

6.A patient who develops inflammation of gums is brought into the hospital. An inflammation of the gums involving the alveolar tissue is known as?.

A.Pyorrhea.

B.Caries.

C.Cheilosis.

D. Glossitis.

Correct answer A.

Rationale:Pyorrhea is known as inflammation of the gums. Caries means tooth decay, glossitis is inflammation of the tongue and Cheilosis is ulceration of the lips.

7.What will be the most nursing priority when administering oral care to a dependent patient?.

A.Wear disposable gloves.

B.Place patient in dorsal recumbent position.

C.Use firm toothbrush to thoroughly cleanse the mouth.

D.Using hydrogen peroxide and forcefully irrigate the mouth.

Correct answer A.

Rationale:The protective gloves will provide a barrier between the nurse and the patient. Dorsal recumbent position is not safe because patient can easily aspirate the fluid or any secretions. Firm brush is a bad idea. Soft brush is the recommended to prevent irritation and bleeding of the gums. Water is the best for irrigation of the mouth.Forceful irrigation is not acceptable.

8.During the assessment of a stage 3 pressure ulcer. The nurse will make the following observation.

A.An open wound with subcutaneous tissue exposed.

B.A redness that persists when pressure is relieved.

C.Redness area with blisters.

D.Necrotic areas that affect the bones and subcutaneous tissue.

Correct answer A.

Rationale: Stage 3 pressure ulcer involves the subcutaneous tissue, it does not involve the bones. Anytime blisters is involved that is stage 2. Redness that will persist is stage 1.

9.The nurse knows that the usual treatment for stage 2 pressure ulcer is?.

A.Surgical debridement.

B.Wet to dry dressing change Bid and prn.

C.An Occlusive hydrocolloid dressing change. D.Application of heat lamp at night.

Correct answer C.

Rationale:An Occlusive hydrocolloid dressing will provide a moist environment for wound healing. A,B,and D are all wrong. Heat lamp and betadine irrigation are no longer the recommendation.

10.As a nurse the priority in preventing the development of pressure ulcer in a non ambulatory patients will be ?.

A.Use bed pad all the time.

B.Massage all redness frequently.

C.Use a mild soap when cleaning the skin,rinse thoroughly and dry .

D.Use air-inflated ring to relieve pressure. Correct answer C.

Rationale: A mild soap is less irritating to the skin and thoroughly rinse and dry.Massage is not recommended. A,B,D are all wrong.

Follow your facility policy and procedures, CDC requirements and recommendations.

Published by edochie99

A Registered Nurse with over twenty years of hospital experience, an author with Masters Degree in Nursing,also Bachelor Degree in Nursing,graduated in 1996 from USC,University of Southern California.MSN in 2009 University of Phoenix.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: